Created by potrace 1.14, written by Peter Selinger 2001-2017

Sopstveni biznis za 1.000 eura za osiguranje egzistencije

 • Biznis sa 1.000 eura

  Biznis sa 1.000 eura

  Pokrenuti sopstveni biznis sa 1.000 eura sopstvenog ulaganja je moguće! Ukoliko imate želju da budete svoj gazda i da zarađujete u skladu sa svojim radom i osigurate svoju egzistenciju, ovo je prava prilika za Vas! Ipak pođimo redom, a za nestrpljive postoji upitnik na kraju članka 🙂

  Privatan biznis i šta on nosi sa sobom

  Ko još nije imao sopstvenu firmu ili sopstveni biznis, često nije načisto sa uslovima pod kojim se on obavlja. Kao vlasnik biznisa imamo potpunu kontrolu nad prihodima, ali i nad rashodima. Često su razhodi ti koji najviše utiču na opstanak našeg biznisa. Prihodi su, po pravilu u početku mali, i polako se povećavaju. Dakle, najvažnije je da se u početku što je više moguće smanje rashodi. Zbog toga je veoma verovatno da ćemo u početju raditi sve vrste poslova koji idu uz novu firmu. Moramo biti spremni da „uprljamo ruke” i “zasučemo rukave”.

  Uslovi za uspešan biznis

  Da bi uspešno pokrenuli neki biznis, prvo nam treba biznis plan. On mora da sadrži u sebi računicu i ciljeve, sredstva koja nam stoje na raspolaganju, ciljnu grupu, i najvažnije, proizvod koji ćemo nuditi na tržištu.

  Ipak da krenemo redom

  Računica: potrebno je znati sa koliko novca raspolažemo, koliko troškova možemo sebi priuštiti i na koliki povrat (ROI return of investment) računamo.

  Biznis sa 1.000 eura

  Biznis sa 1.000 eura

  Sredstva: ovde je bitno jasno znati kojim sredstvima raspolažemo, kako novčanim, tako i tehničkim, u zavisnosti od proizvoda koji nudimo

  Ciljevi: da bi negde stigli, moramo znati kuda idemo. Dugoročni i kratkoročni ciljevi moraju biti precizno određeni

  Ciljna grupa: kome ćemo nuditi naš proizvod? Bolje je pucati snajperom, nego sačmaricom 🙂

  Proizvod: ono što nudimo mora biti potrebno našoj ciljnoj grupi, i moraju ga želeti kupiti baš od nas!

  Kako da odaberemo pravi biznis za nas?

   Kada govorimo o pokretanju malog biznisa, obično postoje 2 pretpostavke.

  Pretpostavka 1: biznis pokrećemo kao dodatni posao, da bi nam nadomestio prihode

  Pretpostavka 2: sredstva koja nam stoje na raspolaganju su ograničena npr.: 1.000 eura

  Ukoliko uzmemo ove dve pretpostavke kao tačne, imamo situaciju gde želimo sa malim investiranjem da pokrenemo sopstveni posao, biznis, sa kojim se možemo baviti nakon radnog vremena.

  Kakav biznis možemo započeti sa 1.000 eura

  Biznis sa 1.000 eura

  Biznis sa 1.000 eura

  Proizvodnja: ukoliko se odlučimo za biznis u proizvodnji, opcije su dosta limitirane. Moguće je jedino ukoliko već imamo sredstva za rad (mašine, prostor, klijente…), i tada većinu sume od 1.000 eura možemo usmeriti na otvaranje i registraciju firme, i na repromaterijal.

  Prodaja: ukoliko se odlučimo na neku vrstu prodaje, suma od 1.000 eura je veoma mala za nabavku repromaterijala i robe, a kada na to dodamo i troškove otvaranja firme i poslovnog prostora, to postaje skoro nemoguća misija.

  Usluge: najrealnija varijanta sopstvenog biznisa sa ulaganjem od 1.000 eura jeste sektor pružanja usluga. Ipak, kao najočiglednija mogućnost, najviše je i pokrivena. Potrebno je ili ponuditi nešto novo, ili biti veoma jak i biti bolji od konkurencije. Otvaranje, registracija firme i poslovni prostor, uz reklamu su najveći troškovi koje imamo.

  Ipak ima nade

  Kako onda pokrenuti posao ako imamo 1.000 eura i 3-4 sata dnevno na raspolaganju?

  Biznis sa 1.000 eura

  Biznis sa 1.000 eura

  Odgovor leži u franšizi  (wikipedia). Ipak, pošto se radi o skromnim sredstvima, idealna bi bila franšiza kod koje nije potrebno iznajmiti prostor i koju možemo sami da obavljamo. Još kada bi nam franšiza omogućavala i knjigovodstvene i pravne usluge, bila bi to idealna kombinacija.

  Koja je to franšiza koja sve ovo omogućuje danas u Srbiji, i koja se može otkupiti za 1.000 eura?

  Popunite upitnik i saznaćete u privatnoj poruci.

  Post Tagged with , , ,