Created by potrace 1.14, written by Peter Selinger 2001-2017

Privatno zdravstveno osiguranje

 • Privatno zdravstveno osiguranjeZdravstveno osiguranje. Kada se ovo spomene, svi odmah pomislimo na zdravstvene knjižice. I na redove. I na čekanje, neprijatnosti i neizvesnost. A ko je već bio u bolnici, zna da ni to nije prijatan doživljaj. Naročito ako je trebao da leži u bolnici više dana

  Zdravstveno osiguranje nekada i sad

  Zdravstveno osiguranje spada u socijalne programe koji određuju nivo života u nekoj zemlji. U zemljama gde je socijalni nivo visok, i zdravstveno osiguranje je funkcionalnije. Ipak, nije sve tako crno. U poređenju sa nekim razvijenim zemljama, mi imamo veoma dobar odnos poseta pacijent-specijalista. To znači da se lako dolazi do posete specijalisti. Da, ali na žalost to nije realnost sa kojom se susrećemo. Lako je dobiti uput kod specijaliste, ali je malo teže i stići kod njega na pregled. A sam pregled je obično nerealno kratak i površan.

  Liste čekanja

  PListe čekanja su uvedene zbog velikih gužvi kod lekara. Nije retkost da se na neki pregled čeka i po nekoliko meseci. To malo čini besmislenim postojanje i plaćanje zdravstvenog osiguranja, zar ne?

  Zašto bi neko plaćao zdravstveno osiguranje kada ne može da ga iskoristi onda kada mu je najpotrebnije? Ili kada je usluga koju dobija neadekvatna i spora?

  Po zakonu je obavezno da svako ko radi plaća zdravstveno osiguranje. Na žalost mi nemamo uvida gde se i kako te pare troše. Takođe, često ni ne znamo na šta imamo prava. Ipak, ima rešenja i za to.

  Privatno zdravstveno osiguranje

  Privatno zdravstveno osiguranje podrazumeva da uslugu lekara specijaliste ili laboratorije osoba može koristiti kada joj je najpotrebnije, tj odmah. Pozivom na call centar se zakazuje pregled, i odlazi se kod lekara. Nakon pregleda pacijent nema više nikakvih obaveza što se tiče plaćanja, jer mu je to pokriveno njegovim privatnim zdravstvenim osiguranjem.

  Funkcionalno zdravstveno osiguranje

  Happy Senior Woman Patient in Hospital BedZdravstveno osiguranje je funkcionalno ukoliko pruža uslugu onda kada je najpotrebnija. Prednosti privatnog zdravstvenog osiguranja su:

  • ne zavisi od staža ili prijavljenog radnog mesta
  • pruža uslugu odmah
  • usluge se pružaju u eminentnim ustanovama
  • zdravstvena ustanova je direktno zainteresovana da pruži dobru uslugu
  • klijent tačno zna koliko se i na šta troši od njegovog osiguranja

  Šta sve pokriva privatno zdravstveno osiguranje

  Privatno zdravstveno osiguranje radi na principu godišnje premije. Unapred se dogovara suma pokrića i klijent može da troši do te sume.

  Te sume mogu biti od 1.000 eura do 100.000 eura.

  Pokriće može biti samo za vanbolničke usluge, ali i za bolničko lečenje. Vanbolničko lečenje podrazumeva usluge koje možemo iskoristiti u poliklinikama (pregledi kod lekara, laboratorija, ultrazvuk…). Pored toga se mogu ugovoriti i posebna pokrića za stomatološke usluge, fizikalnu terapiju, sistematske preglede…

  Pokriće važi za teritoriju Srbije, ali se može dokupiti i pokriće za čitavu Evropu.

  Ko može da ugovori privatno zdravstveno osiguranje

  Ugovoriti ga može svako. Naravno, u skladu sa zdravstvenim stanjem se razlikuje cena. Na cenu utiču i pol i godine. U slučaju da čitava porodica ugovara ovakvo osiguranje, postoje porodični popusti.

  Za informativnu ponudu za Vas ispunite obrazac ispod ili kontaktirajte Vašeg  savetnika ovde.