Created by potrace 1.14, written by Peter Selinger 2001-2017

Dobrovoljno zdravstveno osiguranje za decu

 • Dobrovoljno zdravstveno osiguranje za decuDobrovoljno zdravstveno osiguranje za decu je način da obezbedimo kvalitetnu, brzu i sveobuhvatnu zdravstvenu zaštitu za svoju decu.

  Državno zdravstveno osiguranje za decu

  Osnovnu zdravstvenu zaštitu za svu decu pruža država. Ona to čini putem Domova zdravlja, Dečijih dispanzera i Dečijih odeljenja u bolnicama. Međutim, iako je ta zaštita beplatna (sem lekova koji se sve više plaćaju), glavni problem vezan za nju se javlja kada poželimo da koristimo usluge te zaštite. Tada se javlja problem vremena, kvaliteta i dostupnosti tih službi. Svako će stići na red, pitanje je samo kada. U čekaonicama je mnogo dece, bolesne, pa ako Vam je dete i došlo sa nekim manjim tegobama, često se dešava da ode od lekara sa nekom zarazom. Pri velikom broju pacijenata, ni lekari nisu u mogućnosti da se u potpunosti posvete svojim malim pacijentima, pa se sve događa kao na pokretnoj traci.

  Dobrovoljno zdravstveno osiguranje za decu

  Za razliku od državnog, dobrovoljno zdravstveno osiguranje za decu se posebno plaća. Ipak, to je cena nekih benefita koji se obično pokažu veoma isplativima. Šta to tačno obuhvata dobrovoljno zdravstveno osiguranje za decu?

  Šta obuhvata dobrovoljno zdravstveno osiguranje za decu?

  Dobrovoljno zdravstveno osiguranje za decuDobrovoljno zdravstveno osiguranje za decu postoji u nekoliko paketa. Osnovni paket obuhvata lečenje u vanbolničkim uslovima a viši paketi  lečenje u vanbolničkim i bolničkim uslovima.

  Vanbolnički uslovi podrazumevaju sve procedure koje se obavljaju van bolnice, odnosno u ambulantama, poliklinikama, laboratorijama… To znači da su ovde obuhvaćene većinom sve procedure koje su potrebne u toku jedne godine. To su pregledi opšteg lekara, lekara specijaliste, naročito pedijatra, laboratorijske analize, razni brisevi, EKG pregledi, spirometrija, ultrazvučni pregledi, EEG pregledi… Dakle sve što se može uraditi u poliklinikama ili ambulantama.

  Bolnički uslovi obuhvataju i usluge, procedure izahvate koji se obavljaju u bolnici. Dakle sve što je na raspolaganju u bolnicama.

  Zvuči interesantno, zar ne?

  Koliko košta dobrovoljno zdravstveno osiguranje za decu?

  Dobrovoljno zdravstveno osiguranje za decuCena paketa zavisi od pokrića, godina života (do 17-te godine se smatraju decom) i zdravstvenog stanja. Ukoliko postoji neka posebna okolnost (hronična bolest, izvesna potreba za lečenjem…) tada se posebno procenjuje i određuje cena.

  Međutim za zdravo dete je cena osnovnog paketa dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja za decu

  • 27,8 eura mesečno za pokriće u toku godinu dana do 1.000 eura za decu 0-3 godine života
  • 20,85eura mesečno za pokriće u toku godinu dana do 1.000 eura za decu 4-8 godine života
  • 16,7 eura mesečno za pokriće u toku godinu dana do 1.000 eura za decu 9-17 godine života

   

  I naravno za one koji žele samo najbolje za svoju decu, i mogu da priušte sebi, tu je i paket koji omogućava lečenje u 42 zemlje Evrope sa limitom od 2.200.000 eura! Cena takvog paketa dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja za decu iznosi od 121 do 201 euro mesečno, i u sebi sadrži:

  • pokriće u toku godinu dana do 100.000 eura

  • lekovi do 1.000 eura

  • medicinsko-tehnička pomagala do 500 eura

  • implantati u toku operativnog procesa 3.000 eura

  • pokriće medicinskih troškova u inostranstvu do 2.200.000 eura!

  Koji paket dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja za decu odgovara Vama?

  Dobrovoljno zdravstveno osiguranje za decuVerujem da bi svaki roditelj želeo da svoje dete zaštiti na najbolji način, ali je finansijska situacija takva da treba da se odlučimo za najadekvatniji paket za naše dete.

  Kao što smo videli, i osnovni paketi pružaju veoma dobru zaštitu, i za normalne prilike treba da su više nego dovoljni. Godišnje se dete razboli 5-7 puta, i obično su to upale ušiju, grla, prolivi, visoke temperature, povrede i slično, koje zahtevaju medicinsku negu, ali nisu preterano opasne. U tim prilikama je veoma dobro imati na raspolaganju medicinski budžet koji moože da pokrije sve usluge koje u tom trenutku trebaju Našem detetu.

  Kako odabrati paket i kako ga uzeti za svoje dete – obratite se na ONLINE savetovanje i saznajte sve uslove i mogućnosti OVDE.

  Više o dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju za decu, ali i za odrasle, sazbnajte u video prilogu OVDE