Created by potrace 1.14, written by Peter Selinger 2001-2017

Dobrovoljno zdravstveno osiguranje

 • 1
 • Privatno zdravstveno osiguranjeDobrovoljno zdravstveno osiguranje bez dodatnog plaćanja doprinosa

  Dobrovoljno zdravstveno osiguranje funkcioniše u našoj zemlji već preko godinu dana. Ipak, malo se firmi odlučilo da svoje zaposlene dodatno osigura na ovaj način. Jedan od razloga je to što uprava firmi ne vidi svoj benefit od ovoga, a drugi, što su se na ovu vrstu osiguranja do sada plaćali doprinosi kao na platu radnika. Srećom za oba ova razloga postoji rešenje.

  Benefit firmi od dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja

  Plaćanje svih vrsta osiguranja predstavlja trošak za firme, koji bi trebao da bude ukalkulisan u godišnji plan. Tako i dobrovoljno zdravstveno osiguranje predstavlja izdatak za jednu firmu. Ali, da li je taj izdatak trošak ili investicija?

  Investicija u zaposlene

  Plaćanje dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja radnicima predstavlja jednu od najboljih dugoročnih investicija za jednu firmu. Razlog tome jeste što dobrovoljno zdravstveno osiguranje ima više pozitivnih karakteristika. Ove karakteristike doprinose boljitku firme, i one su:

  • Renome firme se podiže – retke su danas firme koje se brinu o svojim zaposlenima
  • Sprečava se odliv „mozgova“ – veliki problem predstavlja odlazak obučenih kadrova iz firmi
  • Smanjuje se vreme bolovanja – ako je nešto opterećenje za jednu firmu, to jeste bolovanje radnika, na ovaj način se radnici brže leče i vraćaju na posao
  • Bolja produktivnost radnika – i sitniji zdravstveni problemi se rešavaju, a ne samo oni veliki
  • Lekarski pregledi se obavljaju van radnog vremena – nije potrebno odsustvovanje sa radnog mesta kako bi se obavilo vađenje krvi, ultrazvučni pregled, i pregledi su brzi i tačni
  • Radna atmosfera je bolja – kada su svi zdravi i kada se zdravstveni problemi brzo rešavaju, i atmosfera na radnom mestu je bolja

  Šta dobrovoljno zdravstveno osiguranje donosi radnicima

  Dobrovoljno zdravstveno osiguranje predstavlja pokriće zdravstvenih troškova. To znači da zaposleni ima mogućnost da bira:

  1. da ide kod svog izabranog lekara u državnoj ustanovi
  2. da ide kod svog izabranog lekara u privatnoj ustanovi

  dobrovoljno zdravstveno osiguranjeGde bi ste Vi radije otišli?

  Ako je Vaš odgovor pod 2., tada bi ovakav vid zaštite bio odličan za Vas.

   

   

  Koliki iznos je oslobođen plaćanja doprinosa od strane poslodavca?

  Po najnovijoj zakonskoj regulativi iznos do 5.100,00 dinara mesečno je oslobođen plaćanja doprinosa. Za tu svotu se po današnjim cenama može dobiti dobrovoljno zdravstveno osiguranje u vrednosti od 2.000 eura na godišnjem nivou koje bi u sebi uključilo sve usluge koje se nude u poliklinikama. To znači sve vanbolničke usluge, u koje bi bilo uključen i sistematski pregled, fizikalna terapija i lekovi prepisani od strane lekara do 300 eura.

  Dobrovoljno zdravstveno osiguranjeZvuči interesantno? I jeste, naročito ako se uzme u obzir da bi za sve to u državnom sektoru trebalo čekati po nekoliko meseci, a o refundiranju troškova za lekove da i ne govorimo.

  Dobrovoljno zdravstveno osiguranje je budućnost

  S obzirom na trenutno stanje u kasi državnog zdravstvenog osiguranja, nameće se zaključak da je dobrovoljno zdravstveno osiguranje budućnost u kojoj ćemo za novac koji uplaćujemo dobiti adekvatnu uslugu!

  Naravno lakše bi bilo kada bi smo sami raspolagali sa novcem koji uplaćujemo u fondove (zdravstveni i penzioni), ali do tada je ovo najbolja alternativa.

  Kakav bi paket odgovarao Vama, proverite ovde.